Clinics 2017-10-26T15:58:22+00:00

Clinic voor je Zwemclub

Een clinic van een topzwemmer is één van de leukste activiteiten voor een zwemvereniging. Sinds 2009 geven de coaches van Swimclinics deze zwemclinics door heel Nederland.

Clinics worden gegeven voor zwemmers van niveaus. De Swimclinics coaches hebben aan de badrand gestaan bij bij kleinere verenigingen, reddingsbrigades, studentenverenigingen, Miniorendagen van de KNZB en competitieclubs.

Door een andere blik, nieuwe oefeningen en verrassende coördinatieve bewegingen krijgen de deelnemers en trainers altijd inspiratie.

Vraag meer informatie aan!

De clinics worden altijd volledig op maat gemaakt, naar wens van de vereniging. Zo is geen één clinic hetzelfde en wordt er altijd geoefend op datgene waar de zwemmers beter in willen worden.

Wij bieden onder andere de volgende onderdelen aan:

  • Alle zwemslagen
  • Start, keerpunt en finish van alle zwemslagen
  • Wedstrijd voorbereiding
  • Video analyse

Het grootste speerpunt van deze clinics is het feit dat er het liefst wordt gewerkt met twee coaches; één coach legt de oefening langs de badrand uit terwijl de tweede coach het in het water laat zien. Op deze manier wordt de tijd van de clinic maximaal benut en zien de deelnemers precies wat ze moeten doen, en waarom.

Onze coaches hebben veel ervaring met het geven van clinics en zijn uiteraard ook individueel in te boeken.

Tijdens de clinics is er ook de mogelijkheid tot het opnemen van de deelnemers. Deze beelden worden thuis geanalyseerd en besproken, waarna de deelnemer een document toegestuurd krijgt met persoonlijke tips en oefeningen.